Lantraser

Linderödsgrisarna

Sedan ett antal år har de specialiserat sig på lantraser. Främst Linderödsgrisar som är en robust, ursvensk gris som man avlat under hundratals år. De får växa till sig dubbelt så länge som industriella grisar, vilket gör att köttet blir mycket mer smakrikt och att grisarna inte stressas. När det är dags för slakt åker de till en granngård där grisarna får tid på sig att gå ur traktortransporten.

Roslagsfår

Roslagsfåren ger en ull som är unik i sin kvalitet. Dessa får är små, nätta djur med smala ben. Tackorna lammar året runt och får oftast ett eller två lamm per kull. Roslagsfåren blir lätt väldigt tillgivna och tama. De är rörliga, duktiga betesdjur och äter gärna sly. Dessutom är de relativt små och lätta att hantera vid klippning eller förflyttning. 

Orusthöns

Orusthönan är en utrotningshotad hönsras. Det finns i dag bara omkring 500 djur kvar. Orusthönan är ganska liten till växten. Fjäderdräkten är spräckligt svart och vit, tupparna kan ha inslag av viltfärg.

Melleruds kanin

Mellerudskaninen är lugn och snäll kaninras. Den har kort päls och upprättstående öron. Kaninen är svartvit i teckningen, även albinon förekommer.

Fjällnära boskap

De fjällnära nötkreaturen är till utseendet förvillande lika sina släktingar fjällkorna. Det är inte så konstigt eftersom de olika raserna har samma ursprung. Den fjällnära kon saknar i vanliga fall horn. Färg och teckning varierar.